Om Kennel Altheda

DKK-uddannet-opdrætter-logo_TRANS
Jeg er DKK uddannet opdrætter

Baldus katten, der troede den var et menneske

Da jeg var syv år gammel fik jeg en lille kattekilling, der kun var 14 dage gammel. Dens mor ville ikke have noget med den at gøre, og det var nu min opgave at holde liv i lille Baldus, som jeg havde døbt ham.

Lily 8 uger
En lille bitte hvalp i en meget stor verden

Op på skulderen for at bøvse

Jeg fodrede ham med verdens mindste sutteflaske, jeg lagde ham op på skulderen, så han kunne bøvse, og jeg masserede ham på maven, så han tissede og lavede afføring. Hver anden time, også om natten. Baldus voksede sig op til at blive en otte kilo tung hankat, med det blideste sind. Men mest af alt, var han så tryg i menneskehænder at han selv troede at han var et menneske. Han kærtegnede mig på kinden, når jeg kælede ham, og det bedste sted for ham at ligge, var på min skulder, som han havde gjort, da han var lille og skulle bøvse. Baldus havde et godt langt katteliv. Han blev 17 år gammel. Og hele livet var han en ganske særlig kat, fordi han var så tryg i menneskehænder.

Hunde er ikke hele livet, men de gør livet helt

IMG_0417
Drømmen om at blive hundeejere gik endelig i opfyldelse Clara og Ester er ekstatiske

Vi har i vores egen familie oplevet, hvor ualmindelig mange glæder det giver os i hverdagen at have fået hund. Og selv når det regner en kold novemberaften, så er man altid i bedre humør, når man kommer hjem efter at have luftet hund, end da man gik ud. Samtidig er det ren meditation at ligge og putte med en lille bomuldshund, der i den grad kan fornemme, om man har haft en dårlig dag, og har brug for lidt ekstra kærlighed.

I menneskehænder

I kennel Altheda ønsker vi at skabe grobund for, at vores hvalpe oplever, at menneskehænder er det tryggeste sted på jorden, da det senere vil være det bedste udgangspunkt for dig og din hund. Vi vænner derfor hvalpene til menneskelig kontakt og menneskelige kærtegn så tidligt som muligt, men selvfølgelig uden at stresse moren og hvalpene. Moren er den primære omsorgsgiver, men vi har helt fra starten vænnet hvalpene til at mærke vores hænder, og de forbinder det med tryghed. Denne tidlige socialisering kan vi se har båret frugt allerede nu. Så snart vi er i nærheden lægger de deres små hoveder i vores hænder, og falder i søvn.

Puttehund
Clara og Lily  – to puttegrise

Socialiseringsplan

Den nyeste forskning har vist, hvor vigtigt socialiseringen af hvalpe er. Vi lægger derfor en detaljeret socialiseringsplan for hvalpene, og starter med bittesmå, blide skridt allerede, når hvalpene er helt små, hvor de oplever, at menneskehænder betyder tryghed og varme. Vi lægger en plan for hver enkelt hvalp, og noterer løbende om hvalpens udvikling. Når du køber hvalp hos os, vil du få en individuel socialiseringsplan for din hvalp. Hvad har den oplevet, hvad var reaktionen, og hvad skal du præsentere for hvalpen, inden den bliver cirka fire måneder.

Dansk Kennel Klub Opdrætter uddannelse

Jeg har taget DKKs opdrætteruddannelse, og sælger selvfølgelig hvalpene med DKK-stambog og DKK-købskontrakt, som en ekstra sikkerhed for køber. Forældrene til hvalpene er desuden testet  for patella  luxation, de er blevet DNA-testet og de blevet øjenlyst. Hvalpene koster 15.000 kr.

Hobbyopdræt i Roskilde

Jeg er videnskabsjournalist og miljøskadet, det bærer mit opdræt præg af. Jeg er levende interesseret i at følge med i forskningen i hundeadfærd, træning, pasning og pleje af hunde. Vi bor i Roskilde, hvalpene bor i vores stue. De er vant til døre, der smækker, børn der løber råbende forbi uden for, radioen der kører, og naboernes hunde, som gør.

/Charlotte Koldbye, ejer af Kennel Altheda

foto_charlotte_lille
Charlotte Koldbye, videnskabsjournalist og hobbyopdrætterDKK-uddannet-opdrætter-logo_TRANS